Lekker thuis op restaurant door het Corona-virus

Om restaurants toch een beetje te helpen in deze moeilijke periode

Cafés, discotheken en restaurants in ons land gingen op vrijdag 13 maart dicht. Dat heeft premier Sophie Wilmès (MR) bekendgemaakt op de persconferentie na afloop van de Nationale Veiligheidsraad over de aanpak van de coronacrisis. De maatregelen gelden zeker tot 3 april. De federale fase van het rampenplan is nu van kracht: dat wil zeggen dat de federale regering de coördinatie van alle maatregelen in handen neemt.

Wij hebben gezien dat heel veel restaurants het initiatief hebben genomen om over te schakelen op afhaalgerechten en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Heel wat restaurants zijn reeds vertrouwd met dit concept, voornamelijk in de grote steden. Maar er zijn minstens zoveel restaurants die hier geen ervaring mee hebben of daar normaal gezien niet op voorzien zijn. Voor veel restaurants is het dan ook een uitdaging om voldoende reclame te maken voor hun afhaalgerechten.

Daarom hebben wij besloten om in allerijl de website ‘afhaalgerechten.be‘ op te richten. Deze website werd opgericht om alle restaurants te verzamelen waar je (tijdelijk) terecht kan voor afhaalgerechten. Hiermee willen we de horeca een platform geven waarmee ze aan potentiële klanten kunnen laten zien dat je er momenteel terecht kan voor afhaalgerechten.

Wij hebben besloten om de website volledig gratis maken voor uitbaters van restaurants en handelszaken in de voedingssector. Maar om jullie écht te kunnen helpen is het noodzakelijk dat we ook reclame maken voor deze website. Daarom zullen wij voornamelijk inzetten op een Google Ads campagne waarmee we ons zullen richten op mensen die op zoek zijn naar afhaalgerechten in hun buurt.

Na de lancering hebben wij beslist om de website helemaal GRATIS te maken voor zowel horeca uitbaters als consumenten.

Wij hopen dat we hiermee de horeca een duwtje in de rug kunnen geven in deze moeilijke periode.

Groeten,

Afhaalgerechten.be

Search